decoaid
furniture design

Apartment 1

this apartment keeps the design mostly simple with palatable colors and rich yet neutral natural materials. Shades of gray mixed with raw wood creates an airy aesthetic in the book corner, brown color tones and textures were continued into the dining and living room.

Information

Date:2013
Client:Geitani
Category:Sub services: furniture layout
Material:100m2

Apartment 2

The living area has an open space and combines family room, dining room, smoking room, and living room, while the former balcony is converted to bright interior enclosed spaces that takes full advantage of the exterior light and the city view with alternating gardens thus creating privacy for each space. Although the living room is completely open it is defined by a wooden structure that visually divides the space.

Information

Date:2015
Client:khoury
Category:Full services: In progress
Material:250m2

Arope offices

A former retail space in Verdun has been converted into office spaces for the Headquarter of Arope insurance in year 2000. Set up around the inside patio the public areas give light to the back offices while a light and monochromatic palette with shades of grey and white play against black and stainless steel furniture with colored variations of lights coming down from the stretched ceilings.

Information

Date:2006
Client:jo geitani architects
Category:Sub-services:furniture selection
Material:2000m2

Apartment 3

In this modern kitchen, warm matte wood lower cabinets play against glossy white lacquer upper cabinets, opposite this compact setup stands a glossy rich red cabinets wall that houses the refrigerator adding spirit to this airy kitchen—white quartz worktop, stainless steel appliances, glossy finishes reflect and bounce the light around the kitchen space.

Information

Date:2013
Client:khoury
Category:Sub-services: Kitchen design
Material:30m2

Blom bank offices

Located inside the Headquarters of Blom bank, the interior office spaces were completed in 1997. The offices of open-plan workspaces are split up by meeting rooms and private offices with individual workstations placed near the building's periphery to give access to natural light and views to the city of Beirut to every employee. Collective spaces are denoted by lightweight movable partitions thus offering flexible interior spaces with a monochromatic white palette against black and white furniture.  

Information

Date:1992
Client:jo geitani architects
Category:Sub services:partition selection
Material:9000m2